آغاز برگزاری مرحله نهایی المپیاد علمی دانشجویی کشور

به گزارش خبرنگار آنا، مرحلۀ دوم نهایی المپیاد دانشجویی امروز جمعه ۳ مرداد توسط سازمان سنجش آموزش کشور به صورت متمرکزبا حضور ۱۱۴۷ متقاضی در استام تهران در حال برگزاری است که ۵۱۸ نفر از شرکت کنندگان زن و ۶۲۹ متقاضی مرد هستند.
متقاضیان هر یک بر اساس ثبت نام از قبل تعیین شده خود باید در یکی از ۲۳ رشته «زبان و ادبیات فارسی»، «علوم جغرافیا»، «علوم اقتصادی»، «الهیات و معارف اسلامی»، «علوم تربیتی»، «حقوق»، «روان شناسی»، «علوم زمین»، «شیمی»، «فیزیک»، «زیست شناسی»، «آمار»، «ریاضی»، «مهندسی برق»، «مهندسی شیمی»، «مهندسی صنایع»، «طراحی صنعتی»، «مهندسی عمران»، «مهندسی مکانیک»، «مهندسی مواد و متالورژی»، «مهندسی کامپیوتر»، «مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی (کشاورزی - زراعت و اصلاح نباتات)»، «سلولهای بنیادی و مهندسی بافت» این آزمون شرکت کنند.
اجرای این المپیاد در دو مرحله غیرمتمرکز، با همکاری و مشارکت دانشگاههای مناطق دهگانه و مرحله متمرکز از طریق آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته برگزار میشود. متقاضیان باید کارت شرکت در آزمون خود را تا روز پنج شنبه ۲ مرداد از طریق درگاه اطلاعرسانی مرکز المپیاد علمی دانشجویی کشور دریافت میکردند.
همچنین به گفته رئیس سازمان سنجش آموزش کشور، امکان اسکان برای متقاضیان شهرستانی به جز متقاضیان ساکن در شهر تهران و کرج فراهم شده است.
حتی با اعلام سازمان سنجش آموزش کشور؛ با وجود تعطیلی تهران در روز چهارشنبه اول مرداد ماه، مرحله نهایی المپیاد علمی دانشجویی کشور و آزمونهای صلاحیت حرفهای روانشناسان و مشاوران سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران، آزمون صدور پروانه تاسیس دفتر خدمات الکترونیک قضائی و آزمون معوق متقاضیان اخذ پروانه کارشناسی رسمی دادگستری مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه ۱۴۰۴ در موعد مقرر در روزهای پنجشنبه و جمعه ۲ و ۳ مرداد در سراسر کشور برگزار خواهد شد.
المپیاد علمی دانشجویی کشور رقابتی علمی است که هر ساله با هدف شناسایی و پرورش استعدادهای برتر و تقویت روحیه پژوهشی در بین دانشجویان برگزار میشود. این المپیاد در دو بخش متمرکز و غیرمتمرکز اجرا میگردد و دانشجویان سال سوم و چهارم کارشناسی در رشتههای مختلف، با داشتن برگه اشتغال به تحصیل، امکان شرکت در آن را دارند.
در بخش متمرکز، رقابت همزمان با آزمون کارشناسی ارشد انجام میشود و داوطلبان باید هنگام ثبتنام کنکور ارشد، علاقهمندی خود را به شرکت در المپیاد اعلام کنند؛ سپس افراد برتر هر رشته پس از معرفی، وارد مرحله آزمون تشریحی پایانی میشوند.
در بخش غیرمتمرکز، کشور به ۱۰ قطب دانشگاهی تقسیم میشود و دانشجویان ممتاز هر دانشگاه (معمولاً ۵ نفر با بالاترین معدل و قبولی در آزمون داخلی) از سوی دانشگاه به مرکز قطب معرفی میشوند. این شرکتکنندگان ابتدا وارد مرحله گزینش میشوند و در صورت موفقیت، همانند پذیرفتهشدگان متمرکز، به مرحله نهایی راه پیدا میکنند؛ مرحله نهایی اغلب به صورت آزمون تشریحی برگزار میشود.
این رقابتها ضمن فراهمکردن بستری مناسب برای رشد علمی دانشجویان، مشوقهایی از جمله امکان ورود بدون آزمون به برخی مقاطع تحصیلات تکمیلی را برای برگزیدگان فراهم میکند.
نکته مهم: فقط دانشجویان سال سوم و چهارم واجد شرایط شرکت در هر دو بخش المپیاد هستند و ارائه گواهی اشتغال به تحصیل الزامی است.
مزایای شرکت در المپیاد علمی دانشجویی
امتیاز ویژه برای ورود به مقاطع تحصیلات تکمیلی (ارشد و دکتری) بدون آزمون، دریافت لوح تقدیر یا مدال کشوری (طلا، نقره، برنز)، معرفی به عنوان دانشجوی نخبه به بنیاد ملی نخبگان، بهرهمندی از امتیازات مالی، پژوهشی و تحصیلی برای ادامه تحصیل و فرصتهای مطالعاتی و کسب اعتبار علمی برای عضویت در هیئت علمی یا فعالیت در مراکز پژوهشی از جمله مزایای شرکت در المپیاد علمی دانشجویی است.
شرایط شرکت در المپیاد
شرایط شرکت در المپیاد شامل این موارد است که دانشجو باید در مقطع کارشناسی و در سال سوم یا چهارم تحصیل باشد، برگه اشتغال به تحصیل معتبر (در نیمسال چهارم به بعد) الزامی است، دانشجویان تکرشتهای و دو رشتهای میتوانند در المپیاد رشته مرتبط با تحصیل خود شرکت کنند و شرکت در هر دو مسیر متمرکز و غیرمتمرکز ممکن، اما با شرایط خاصی همراه است.
در نهایت، المپیاد علمی دانشجویی نه فقط مسابقهای علمی، بلکه پلی برای رشد علمی، پژوهشمحوری و ورود آسانتر به فضای نخبگانی کشور است. از این رو، آشنایی، آمادگی و شرکت در این رقابت میتواند آینده علمی دانشجویان برتر را تغییر داده و مسیرهای جدیدی پیش روی آنها قرار دهد.
انتهای پیام/